Eksempel på en opgave på eget initiativ fra Roskildefestivallens campingområde for musikmagasinet Gaffa og Samvirke/Coop, der også lavede et Facebookopslag med afstemning om “Bedste boombox”


Som mange andre havde jeg lagt mærke til de hjemmebyggede musikanlæg på campingpladsen på Roskildefestivallen. Udstyret med en decibelmåler, notesblok og kamera fandt jeg de 26 bedst udsmykkede anlæg. Jeg foretog en lydprøve, lavede voxpop interview med forberedte spørgsmål og tog et billede af anlægget.

"Fuglekassen af Død"


Decibel måling: 116,8 Db


Dit navn og bopæl: Jeg hedder Felix Jensen, og jeg bor i Frederikssund. Det gør det meste af campen også, men resten bor i Jægerspris og omegn.


Hvilken musik spiller du på boxen: På vores anlæg der spiller vi lidt af hvert. Vi plejer at sige at musikken er delt op i løbet af dagen. Altså: Om morgenen hører vi noget stille musik, så intensiverer det hen mod aftenen. Om morgenen kan vi godt lide at hører Mumford and Sons, da det er musik der ikke forværrer tømmermænd. Men når klokken slår 18, så skifter musikken til noget mere festligt. Vi plejer at sætte noget Avicii og Calvin Harris på. Men når man gerne vil have folk med på en dans, så er der kun én sang der kan gøre det: "Basedboys feat fissefred - Giz præsidenter".


Hvor gammel er boxen: 3 år. Anlægget blev bygget af Mikkel Sandal Hansen og Jeppe Kristensen. Det er de to drenge der har forstand på teknikken. De to drenge gjorde et stort arbejde for at gøre at vores anlæg kunne spille højt uden at bruge for meget kraft. Derfor har vi et meget specielt design. Fordi at "munden" er slutningen af en 'snegl' hvor lyden er blevet intensiveret inden fra midten. Vores camp, bestående af ca. 25 personer, gav hver 200 kr til at Mikkel og Jeppe kunne købe højtaler og hvad de nu havde brug for og vi er utrolig glade for resultatet.


Hvad er den lavet af: Hele anlægget er lavet af træ, og så er der sat 4 højtalere i, 2 på hver etage, dernæst har den en subwoofer inde i 'sneglen'.


Har den et navn: Anlægget hedder "fuglekassen af død", da vi blev enige om at det ligner en kæmpe fuglekasse.


Hvor bor den resten af året, når den ikke er på festival: Anlægget står i en garage i Jægerspris hos en af medlemmerne af campen. Det bliver ikke brugt udover til Roskilde-Festivallen da det vejer op mod de 100 kg og er utrolig svært at transportere.

Using Format