Eksempel på reportage for Danske Hospitalsklovne, København.


Employer branding på hospitaler og institutioner med patienter til landsdækkende kampagne på alle platforme fra busstoppesteder til facebook. Hvad er det vigtigste når jeg er på opgave? At få taget det bedste billede? At realisere min ambition? At indløse kundens forventninger? Intet gør svaret på det spørgsmål så indlysende som at fotografere børn på et hospital. Der er kun én ting, der er vigtig. Og det er barnets velbefindende. Barnet kommer først. Alt andet i anden række. Det er en etik, jeg mener man godt kan udstrække til andre motiver og ikke bare sårbare eller udsatte. Det er vigtigt at personen i centrum har en god oplevelse.

Eksempel på reportage, fotos til familie og pårørende, Foreningen Cancerramte Børn, Møn


Den tidligere elite håndboldspiller Mayanne Florman stiller heste og sit netværk af ride- og hesteterapeuter til rådighed for familier med børn med cancer.

Eksempel på reportage, oplysningskampagne, Osteoporoseforeningen, Århus


Jeg er I Aarhus for fotografere Andrea Rose, der i 2016 faldt, brækkede begge håndled og efterfølgende fik konstateret knogleskørhed. Researchen er foretaget af en dygtig journalist og vi er enige om at fokusere på den nye livssituation, tabet og skrøbeligheden. I Aarhus møder jeg Andrea til træning hos fysioterapeuten som er hendes søn. Vi tager et portræt på Aros, hvor hun var frivillig før sin ulykke. Så kører vi 25 kilometer til hendes hjem. Jeg i bil, hun på el-cykel og ankommer samtidig. Andrea viser sig at være alt andet end den gamle krumryggede kone og offer for sin sygdom, som vi i vores iver efter at oplyse, havde forestillet os. Hun er på alle måder en kraftfuld kvinde. Hverken Ritzaus Bureau, Netdoktor, Aarhus Stiftstidende eller andre medier har anvendt billedet hvor Andrea starter plæneklipperen.

Eksempel på reportage, oplysningskampagne, Dansk Blindesamfund, Vejle


Som fotograf har jeg altid været optaget af de fordomme, jeg er med til at skabe og understøtte. De hviler på historier vi genfortæller, og som bliver til sandhed. Det har utilsigtede konsekvenser, når man konstant fokuserer på problemer. For eksempel for Tanja, der udover den almindelige usikkerhed forbundet med at stifte familie, har skulle kæmpe med omgivelsernes fordomme om at være blind og mor. Det er selvfølgeligt ikke problemfrit at være blinde forældre til et seende barn. Men historien om Tanja er mit forsøg på at nuancere en kompleks livssituation, at give den seende læser et indblik og den blinde en alternativ historie om sit livsvalg.

Eksempel på reportage, artikel, Sammenslutningen af Unge med Handicap, Taastrup


I Butikslære i STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) i København. Projektet tager udgangspunkt i, at der er brug for en målrettet og håndholdt indsats for at overkomme de barrierer, der forhindrer unge med handicap i at komme i arbejde og dermed mindske ensomheden og øge livskvaliteten for målgruppen.

Eksempel på reportage fra døgnanbringelsesinstitution, PKA, Nordsjælland


Børnenen skal i svømmehallen og jeg er den eneste

voksne mandlige ledsager, så pædagogerne beder mig hente drengene i herrenes omklædningsrum. En dreng fører an i mobning af en anden, og jeg beder ham stoppe. I bussen protesterer han over min indgriben. Jeg forklarer mig under hans protest og pædagogerne bakker mig op. Tilbage på institutionen før sengetid, løber han hen til mig, griber min hånd og spørger om jeg vil se hans værelse, læse godnathistorie og putte ham. Som fotograf dækker jeg mig aldrig bag en professionel distance, men involverer mig i de mennesker og sammenhænge, jeg møder. Fordi det er menneskeligt anstændigt, og fordi nærværende relationer giver bedre billeder.

Using Format